söndag 16 november 2014

Underarbete

Den här helgen har vi fått en massa gjort i nya vardagsrummet och nya köket, men inget av det kommer att synas. Om vi har gjort det bra, vill säga. Det är sånt där som märks om det inte är gjort alls eller om det inte är gjort bra, men om det är gjort bra tänker man inte alls på att det är där. 

Taklisterna är på plats och grundmålade. Det mesta är färdigspacklat - en 10-litershink har gått åt till all bredspackling idag - och färdigslipat. Öppningen mellan de båda rummen ska bredspacklas minst en gång till, sedan kan vi grundmåla och så sätta tapet. 

I veckan kommer förhoppningsvis muraren och kikar på murstocken, så att han kan lämna en offert. Vi vill helst att all murning ska vara klar innan vi sätter upp tapeterna - lite lättare att jobba för muraren då. :) I den bästa av alla världar är det klart före jul, men det är nog inte troligt att han har tid nu...

Vi hade räknat med att ha kommit längre än så här, men den här hösten har varit alldeles galen. Både jag och J har varit sjuka ett par gånger, barnen har gått omlott med vattkoppor och lite feber och annat. Men nu är vi igång igen och det känns riktigt bra. 

Även om huset som helhet är långtifrån färdigrenoverat, så närmar vi oss ytterligare ett etappmål och det taggar oss. Vi längtar efter att flytta upp vardagsrummet från källaren igen. (Därnere ska det ju blir ett allrum för barnen.) Jag vill också kunna ha julgranen i det "riktiga" vardagsrummet och det kan bara bli verklighet på ett sätt. 

Genom jobb. 

Så vid sidan av våra heltidsarbeten, Hugos hockey, Victors gympa och bådas simning är det nästan bara husjobb som gäller framöver. Men det är värt varenda liten minut, för det blir ju så vansinnigt bra när det är klart. :)

(Eftersom allt detta underarbete är vitt på vitt, så syns det inte särskilt mycket alls på bild. Därav avsaknaden av foto. Men snart så...)

2 kommentarer:

  1. Bra jobbat. Håller tummarna för att det skall bli som ni tänker.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det som bara hänger på oss ska vi nog fixa - det är värre med det jobbet vi inte kan göra själva. Men jag hoppas också. :)

      Radera