måndag 15 september 2014

Köket (så här långt)

Jag insåg nyss att jag inte visat vårt nya kök sedan i mars! Det har ju hänt en del sedan köket levererades. Det är ännu inte i drift, eftersom vi samtidigt arbetar i källaren och i intilliggande vardagsrum för att få igång vatten/avlopp och få hela kök/matplats/vardagsrumsdelen av huset att fungera.


Här står jag i öppningen mellan gamla och nya delen av huset och fotar in mot köksdelen av nybygget. 


På detta foto står jag istället med ryggen mot stora fönstret och fotar mot altandörren, matplatsen (åt höger bakom köksbänken) och vardagsrummet (in till vänster). Nu är den gamla ytterfasaden nästan helt borta, förutom fönsterlisterna till det gamla lilla köksfönstret, som kan skymta till vänster om vitrinskåpet. Detta fönster brukade vara mitt fotofönster. Snart är det en dörröppning istället. :) 


Köket är ett Puustellikök, med en ganska ljus grå matt färg (som syns allra bäst på detta foto). Bänkskivan är en mörkgråmelerad laminatskiva med ytstruktur. Alla vitvaror är i rostfritt, det är två ugnar, varav den övre har microfunktion. Väggarna är helkaklade med ett blankt kakel köpt på Bauhaus och en ljust grå kakelfog. Handtag och knoppar är köpta på Fredells. De grå golvplattorna är köpta på Kakelspecialisten.


 Fönstersmygarna i köket är inklädda med vitmålad furu och en lackad ekskiva.


Varje dag tar jag mig en tur ut i nya köket och drar i lådorna och kikar i skåpen, funderar över vad som passar var och exakt hur vi faktiskt ska organisera allt. Jag har en känsla av att det kommer bli en hel del ommöbleringar i början. :)

Ett skåp som jag ofta pillar med är vårt raka hörnskåp. För en som alltid bott i lägenheter/hus med kök från 50-60-talen känns detta skåp som höjden av lyx. :D Man drar liksom ut dörren och ut far ett par öppna hyllor, samtidigt som två till åker fram inne i skåpet. Så fiffigt! (Och jag är SÅ lättimponerad!) Vi tänker oss kanske något slags skafferi i detta hörn. Det man använder dagligen får stå överst i "dörren" och andra attiraljer får plats längre ner/in. Jo...det kan nog bli bra...Nästa gång ni får se köket blir nog när det tillagas något ätbart här för första gången. Så här glad blir jag av själva tanken på att få sprida bakdoft härifrån!

2 kommentarer:

 1. Hej jag har lite problem med mina hörnskåp. Jag gjorde en googelsökning och såg en bild på er lösning men kan inte hitta lösningen i någon butik eller att det finns några andra goda alternativ.

  Så in fråga är var har ni hittat detta mycket fiffiga skåp?

  MVH Jonas

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Förhoppningsvis har du kommit vidare med ditt kök - sorry för väääldigt sent svar - men vårt kök är från Puustelli, så det är där man hittar skåpet. :)

   hälsningar
   /Jennie

   Radera