söndag 6 oktober 2013

underBARA BARN-mässan

Idag gjorde jag ett raskt besök på underBARA BARN-mässan i Älvsjö. Många utställare kände jag igen och flera hade egentligen inget till mig (eftersom jag inte har någon bebis här hemma längre), men en del gamla godingar stötte jag på och dessutom upptäckte jag några helt nya. :)


Sense fanns på plats, med en del favoriter sedan tidigare och en del nyheter. De var även en av sponsorerna till Bloggmiddagen, så några av deras nyheter ligger här hemma och väntar på att användas. Jag gillar att de arbetar med giftfria produkter och har barns säkerhet som ledstjärna då de utvecklar nya produkter. 


Tassa är också en bekanting sedan tidigare. Från början var mockasinen svart och vit, men nu finns den i andra jättefina färger - orange, blå och grön (med vita ränder). De olivgröna är verkligen fina! Nytt är också att de finns i storlek 26/27. Jippi! tänkte jag. Då kanske Victor kan ha dem trots allt, men Caroline sa att de är lite små i storlekarna... De jobbar förstås för att kunna producera fler storlekar, så jag ska fortsätta hålla utkik efter rätt storlek. De vore perfekta som badskor!


Jag stannade även till i Tröstisarnas monter. Förra året införskaffade jag två bulglassar och de har använts flitigt av båda barnen, när de har ramlat och slagit sig. Tröst, mys och glass i ett.


Ett nytt företag för mig var Colorona, som vill locka oss till kreativt skapande tillsammans med våra barn. Hugo har alltid älskat ansiktsmålning och under en jobbig dagisperiod (för flera år sedan) ville han bli målad till en tiger eller ett lejon nästan varje dag. Vi har med andra ord hunnit prova en del olika produkter och jag har hittills inte varit helt nöjd med någon. Antingen har de färgat av sig, varit omöjliga att tvätta bort, gått bort alldeles för snabbt eller så har kritorna (när vi testat sådana) gått av stup i kvarten. 


Josefine från Colorona visade mig ett spännande koncept, med vaxkritor och akvarellpennor, som fungerar både som vanliga pennor/kritor och till ansiktsmålning! Jag testade kritan på handen och det var lätt att tvätta bort den med en tvättlapp. Det ska bli riktigt roligt att testa dessa tillsammans med barnen. Jag hade även några goodiebags att hämta ut. Loppipåsen Gravid&Baby, som jag skrivit om tidigare, innehöll flera bra saker, men en del kommer att skänkas vidare till vänner med bebisar. En gratis månad Viaplay, majs, bio-oil, tvättservetter och pixibok behåller vi nog själva. Särtrycket från boken Hormoner och Hemorrojder (från bloggen med samma namn) var riktigt roligt att läsa!Som bloggare fick jag en påse från själva mässarrangören, där det bland annat fanns ett givmilt presentkort från Barnskospecialisten. Typiskt att vi köpte skor till Victor där IGÅR! Men men, fötterna växer ju, så kortet kommer absolut att användas. Vi brukar hitta bra skor där. Pottkalendern verkade också himla rolig, men den är vi för gamla för allihop! ;) Kan kanske vara något för barnens lillkusin?Den tredje goodiebagen var även den från mässarrangören, men den hade jag vunnit i en tävling på deras hemsida. Litegrann samma saker som i bloggpåsen, men ändå en del annat, som en jättefin grodväska från Kidsconcept och en praktiskt fältflaska från Konsumentföreningen. Sakerna som fanns i dessa båda påsar kommer från olika utställare på mässan. Där fanns bland andra Nova Star, Mam, Rica Hotels, Weleda, House of Lola, Geggamoja och Vossatassar med.


Det har varit ett stim med aktiviteter den senaste månaden, men nu tror jag att det lugnar ner sig lite igen. Jag ska kika igenom alla sponsrade saker i lugn och ro och packa iordning en eller annan gebortpåse med sådant vi är för stora för. :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar