lördag 15 december 2012

Julgodis

Imorse åkte Victor och jag till farmor och farfar för att göra julgodis under några effektiva timmar.


Vi brukar använda oss av recept från Johanna Westmans bok Julgodis. Där finns så mycket som är värt att prova.


Min absoluta favorit är en amerikansk chokladfudge med pecannötter - galet gott!

Wienernougat måste vara bland det enklaste julgodiset man kan göra. Rosta lite flagad mandel, smält choklad och nougat, rör ihop, bred ut i form, låt stelna. Och sen smälter det bara i munnen...

Knäck blev det både med och utan mandel. Smarrigt!

När jag träffade Johanna på det senaste WeRFamily-eventet tipsade hon om valrhonafudgen i nya boken December, så den blev årets nyhet bland godiset. Riktigt maffig chokladsmak! 

 
Johanna har även ett suveränt recept på chokladkola med lakritssmak, som jag brukar göra till Jonas och syster. Ingredienserna är inköpta... :) 

4 kommentarer:

  1. Wienernougaten var ju himmelsk. Den kommer jag att göra varje år hädanefter. Mamma

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, man är inte så sugen på köpt wienernougat efter att ha smakat denna. :)

      Radera
  2. Åhhh så gott!! Har alltid undrat hur man gör wienernougat :) Tack för tipset :)
    Hoppas ni får en fantastisk jul
    Kram

    SvaraRadera