tisdag 7 augusti 2012

Bröllopshelg på Kökar

Igår kom Jonas och jag hem efter en långhelg på åländska Kökar, med bröllopsfirande som höjdpunkt.

2,5 timme åt sydost far man med färja från Långnäs utanför Mariehamn. När man närmar sig ön syns kyrkan i horisonten. Så vackert belägen.


Vi besökte Otterböte bronsåldersboplats och fick vidsträckt utsikt från toppen av berget. Två dagar åt vi lunch i Aplaboden - sååå god varmrökt lax! Dit vill jag igen!

På lördagen hölls då bröllop i vackra Kökars kyrka, med underbart väder och galet vackert brudpar.


Bröllopsfesten var riktigt rolig. Det bjöds på smarrig grillbuffé och en fin (och GOD) moussetårta med färska bär. Vid 3-tiden på söndagsmorgonen for vi tillbaka till hotellet, men festen lär ha pågått nästan till kl 6. Det blev till att gå upp och sova efter frukost och sedan gå till kiosken och köpa hamburgare och strips till lunch... Åh, vilken seg dag!

På söndagseftermiddagen var det presentöppning och "efterfest" för oss gäster som var kvar. Det var också en himla trevlig kväll, förstås mer avslappnad och därigenom mysigare än bröllopsfesten. Vi åt och drack av resterna, det berättades en massa mer eller mindre sannolika historier, vi pratade och skrattade och grät om vartannat och när mörkret lade sig kom gitarren fram. Vilken perfekt avslutning på helgen!

Vi är så glada över att vi fått vara med denna fantastiska helg och för att vi återigen har fått besöka Kökar. Det var nog inte sista gången. :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar