söndag 18 september 2011

Ytterligare en veckas murning

 Den här veckan har våra murar sakta men säkert växt varv efter varv efter varv. Imorse såg det ut så här på baksidan av huset:
På eftermiddagen såg det ut så här på samma ställe:
Jonas, Göran och svärfar har verkligen legat i hela helgen. Nu är murarna uppe i samma höjd nästan hela vägen runt - i vad som kommer att bli marknivå. Det är också slammat runt hela grunden. Nästa steg handlar om dränering.

 Här kommer alltså groventrén vara. Tvättstuga till vänster, badrum till höger. Larvigt att det faktiskt finns ytterväggar på plats...
 Snart kommer vår tillfälliga altan/trapp att rivas, för att dräneringen ska kunna läggas på plats. När det sedan är återfyllt runtom ska de sista varven med lecablock på plats, bjälklag ska byggas, provisoriskt "tak/golv" ska på plats och sedan kommer den tillfälliga trappan att få komma tillbaka över vintern. Det är en herrans massa jobb kvar, men det är en hel massa gjort nu också! Tjoho!

1 kommentar:

 1. Gomorron!

  men så bra det blir...vilket jobb ni gjort!

  Har inte kunnat svara på smset för min mobil lever sitt egna lilla liv ;) Kanske dags för mamma att få en ny.Vi åker troligtvis ner nån dag på ljusfestivalen.Vi har inte riktigt bestämt oss än.Tycker det är lite lurigt att gå där i mörkret med barnen vid åna.Fast det är ju så fantastiskt fint.
  vi måste förövrigt göra klart Deas rum nu..helst igår.Det börjar bli kallt inne & elda för kråkorna är ju ingen höjdare..hihii..

  Ha en underbar vecka!
  Kramizz Nilla

  SvaraRadera