lördag 24 september 2011

En ljuvlig dag på Skansen

Här har vi haft ljuvligt solsken hela dagen och pojkarna och jag har varit på Skansen, i sällskap med min vän Therese. Som vanligt så här års har de en traditionell marknad enligt gammalt snitt. Hugo är just nu väldigt inne på Emil i Lönneberga, och ett besök på Skansens höstmarknad är som att förflyttas till Emils marknad i Mariannelund. Den första som möter oss är en kvinna som spelar positiv. En sådan stämningsskapare!


Gediget hantverk, dans, musik, spel, lekar och fantastiskt goda smakupplevelser bjuds man också på. Kroppkakorna... Så goda!Pojkarna var på strålande humör hela dagen, kastade boll på tallrikar och kastade halm på varandra.


Så här hysteriskt glad blev Victor varje gång fåret nosade på hans hand.

Innan vi drog oss hemåt gick vi på björnjakt, men de gömde sig för oss. Vi såg en del andra djur istället och tog linbanan ner och sedan spårvagn till Sergels torg. När vi kom till Centralstationen hade ett tåg precis gått, så i väntan på nästa njöt pojkarna av varsin sockerkringla från Skansenbageriet.


Nu ligger båda små och sover sött, medan mamma har provsmakat både ostar och marmelader. Så gott! Ett par godisstrutar med hemgjort och några vaniljhjärtan fick också följa med hem. Det är marknad imorgon också. Finns du i närheten så åk dit! Det är verkligen en härlig plats att vara på en solig höstdag.


1 kommentar:

  1. Tänk att det redan gått er år sedan vi var där. Det är en härlig upplevelse. Här har vi också fint väder med en massa trädgårdsarbet och besök på Bonnamarknaden. Även här en hel massa gott; saft, sylt, ostar, bröd mm. Fick med oss en hel massa hem. Därefter åkte vi till skogen och "hämtade" en hel korg med rödgul trumpetsvamp och trattkantareller. Tänk vad hösten har att ge! Snart så ses vi. Kramar i massor från mor/mormor/kärmor.

    SvaraRadera