fredag 2 november 2012

Äntligen isolering!

Igår var Arne och Tomas från Sprutab här och isolerade vinden med 50 cm lösull. De backade upp med lastbilen och drog med en slang upp genom vindsluckan, sen körde de igång. Efter ungefär en och en halv timma var allt klart. Så smidigt! Kan verkligen rekommendera dem.

Det luddade ner lite i hallen, men mindre än vad jag trodde att det skulle göra.

När jag gick upp på vinden för att kika på det färdiga arbetet, kunde jag inte låta bli att tänka på när Jonas och jag isolerade garagevinden. Och åh, vilket bra beslut det var att köra lösull på huset, för fy sjutton för att krypa på knä och lägga ut isolering och skära till rätt storlek och släpa upp på vinden och bli alldeles luddig och... Nej, så himla kul var det inte att leka Darth Vader. Inte på 55 kvadrat och absolut inte på 130!

Så här såg det ut på vinden förut:


Och så här ser det ut nu:
 

Imorse var det strax över 20 grader i vardagsrummet! Jippi! :)

4 kommentarer:

 1. Vad smart att man kan göra sådär också!! Kliar det inte väldigt att få en massa isolering på sig när man gör det själv också?!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kliade mer i somras när vi rev den gamla takisoleringen på huset än vad det gjorde när vi la in ny i garaget. Jag tror att den nya sorten kliar mindre än gullfiber, som den gamla var gjord av. Men det är helt klart smart att vara välklädd! :)

   Sprutisolering är toppen!

   Radera
 2. Skönt att det är klart. Kram mamma

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, nu är det behaglig temperatur härinne igen. :)

   Radera