måndag 22 oktober 2012

Ny vindslucka

Jonas och svärfar har ägnat helgen åt vår vind. De har dragit mer ventilation, gjort en del rör- och eldragning, fått upp armaturer och fixat en ny vindslucka. Nu är det inte mycket kvar som måste ordnas innan isoleringen kommer om en dryg vecka.

Så här såg det ut i lördags morse, med vår lilla pluttlucka i halltaket. Vi har aldrig förvarat något däruppe och kommer nog inte göra det nu heller, men det är alltid bra att ha goda möjligheter att "besiktiga" sitt tak.


Nu är den nya luckan på plats. Det kommer se ofärdigt ut i hallen ett bra tag, eftersom vi så småningom (när en del väggar är rivna) ska in med ett nytt tak med infällda spottar. Då blir det rätt nivå på allt och schyssta lister runt luckan. :)


Luckan är av standardmodell, med ihopfällbar stege. Lätt och smidigt!Uppe på vinden har Jonas och svärfar byggt en sarg runt luckan, så att inte isoleringen kommer nerdråsande sen. :)


Så här ser det ut på vinden just nu på andra sidan sargen, men den 1 november kommer här att sprutas in ett 50 cm tjockt lager med isolering. Det kommer att bli så bra! (och varmt!)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar