tisdag 30 oktober 2012

Mintchokladkaka

Som så många andra är jag riktigt förtjust i kombinationen mint och choklad. Det är flera år sedan jag gjorde Mia Öhrns Mintchokladkaka (ur boken Kladdkakor) för första gången, men den är aldrig fel! Tjusig storfest eller spontan fredagsmiddag - den går alltid hem. Därför blir denna kaka mitt bidrag till Månadens sötsak hos Söta saker, eftersom temat är just "fredag". :)

Ibland brukar jag lägga ner en del tid på att fixa till den, så att den blir riktigt vacker, men det hanns inte med denna gång. Oavsett hur den ser ut är den alltid vansinnigt god! Den går snabbt att göra också. Och är jättegod flera dagar efter - men det är inte säkert att det ges möjlighet att upptäcka det...


Mintchokladkaka
100 gram smör
100 gram After Eight
2 ägg
2 dl socker
2,5 dl vetemjöl
2,5 msk kakao
1,5 tsk bakpulver

+ 200 gram After Eight till glasyr
____________

Börja med att smälta smöret, bryt sedan ner After Eight i smöret och rör tills de har smält helt. Vispa ägg och socker pösigt och blanda ner chokladsmöret. Vänd ner mjöl, kakao och bakpulver i smeten. Häll i smord och bröad form med löstagbar kant. och grädda i 175 grader i 18 minuter.

Ta sedan ut kakan och lägg ut resterande After Eight-plattor över hela kakan. Låt stå i ugnen i 5 minuter till, så att mintkakorna smälter. Ta ut ur ugnen och bred ut glasyren så att den täcker hela kakan. Låt stelna innan du tar bort formen. Låt helst kallna helt innan du bjuder på den.

2 kommentarer: