Jag har flera gånger tidigare visat tårtor med sockerkaksbotten och nu tänkte jag dela med mig av det bästa receptet jag vet på just sockerkaka som ska användas till tårtbotten. Jag i min tur, fick det av min syster för många år sedan. Det är inget smör i den, så den är lätt och luftig, precis som jag tycker att en sockerkakstårta ska vara.
Tårtbotten
3 ägg
2,5 dl strösocker
1 dl varmt vatten
drygt 3 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
en gnutta vaniljsocker / vaniljessens
Vispa ägg och socker riktigt fluffigt. Värm vatten. Häll i vattnet under vispning. Blanda i övriga ingredienser. Smörj och bröa/mjöla lämplig form och grädda cirka 30 minuter i 175-gradig värme. Klart!
Go kväll !
SvaraRaderaMycke att läsa ifatt som vanligt.
Goa skruttunge som hittat den bästa bordsplaceringen :)
Den tårtbotten tror jag bestämt kommer från mor min.eller oxå är den nått liknande.Här stundar det ju 2 kalas inom 1 vecka, så här bakas det varenda dag nu....
Kraizzz Nilla
Alltid lika farligt att titta in här hos dig! MUMS!!!
SvaraRadera