tisdag 21 juli 2015

Rivning av kök och badrum

I dagarna har de sista resterna av vårt gamla kök och badrum försvunnit helt och hållet. Häng med på bildkavalkad. Håll koll på det lilla fönstret vid diskbänken, senare igensatt med en plyfaskiva. Ännu finns mitt fotofönster, som jag gjort flera inlägg om, kvar.


 Innan demoleringen. 


Utan alla luckor.


Nästan alla skåp är väck. De vitmålade fälten är "baksidan" på skåpen. :) 


Nu kikar råsponten fram.


...och här har vi de nakna väggarna. 


Med ryggen mot det gamla fönstret ser det ut så här. Här stod vår kökssoffa förut. Mellan råsponten skymtar Jonas och vårt gamla badrum. 


Köket sett från badrummet. :) 


Så plötsligt, när man öppnar toadörren...


...finns det ingen vägg kvar mellan köket och toan. 

Här fanns väggen, där kökssoffan stod. Det lilla toafönstret har varit igenspikat sedan vi reste utbyggnaden på framsidan av huset. 


Att riva är roligt, för då får man se det gamla. När detta badrum byggdes på 50-talet var det ljusblå väggar.


Den riktiga skatten fanns dock under den mörkbruna 70-talsplastmattan. Där skymtade nämligen ett svartvitrutigt keramikgolv fram. Åh, så snyggt! Hade vi bara renoverat det befintliga badrummet hade vi nog försökt att bevara dem. :) 


Kanske kan detta få inspirera det kommande badrummet? 


Så var det då dags för resten av badrumsväggarna att försvinna.


Det påverkar förstås även vår hall. Till vänster är badrumsväggen. Dörren på höger sida är ner till källaren. Den väggen ska också bort så småningom, när trappan görs om. Dörröppningen rakt fram (precis efter den bruna mattan) är vår gamla ytterdörr. Den väggen kommer också att rivas och öppna upp in i den nybyggda hallen. 


Nu är halva väggen utburen. 


Nu så! Ett litet hörn av gamla badrumsdörrposten står ännu kvar, som tillsammans med golvbrunn och avloppsrör är en sista påminnelse om de gamla rummen. 

I det gamla köket och badrummet kommer det nu att bli nytt badrum, garderober och hall. Återkommer när de nya väggarna börjar komma på plats. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar