Den ska serveras varm och passar då till glass eller till en brownie. När den svalnar tjocknar den och går då att glasera kakor eller muffins med. Om den har blivit för hård går det bra att värma upp den till lagom konsistens igen. När den är kylskåpskall går det dessutom att smaksätta och rulla tryfflar av den...
Chokladfudgesås
175 gram choklad (jag brukar använda Marabous vanliga mörka, men smaken förändras oerhört om man byter till mjölkchoklad eller choklad med hög kakaohalt)
40 gram smör
2 msk ljus sirap
1 3/4 dl mjölk (eller kaffegrädde)
Lägg smör, sirap och mjölk i en liten kastrull. Bryt i chokladen och värm på låg värme under omrörning. Fortsätt röra tills såsen nästan kokar. Klart!
Servera genast i tillbringare eller låt svalna till önskad bredbar/spritsbar konsistens. Såsen håller sig i kylskåp upp till två dagar.
Alldeles nyvarm chokladfudgesås på väldigt kall glass kan se ut så här.
När glassen fått stå framme en stund och chokladsåsen hunnit svalna lite kan den se ut så här.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar