Jag fick i alla fall receptet och under tiden som jag bakade kände jag igen kakan mer och mer. För att inte tala om när jag smakade den. Visst ja! Det här har jag ju ätit många gånger! :)
Liakaka
1 ägg
3 dl socker
100 g smör
3 dl mjölk
6 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
Ströppel
100 g smör
3 dl socker
3 dl havregryn
2-3 msk kanel (beroende på hur gott det är med kanel...)
Börja med att smöra och bröa en långpanna. Smält smöret och blanda med mjölken. Vispa ägg och socker. Rör ner smörmjölken och vänd försiktigt ner mjöl och bakpulver. Bred ut smeten i långpannan.
Smält så andra omgången smör och blanda med de övriga ingredienserna. Ströppla (alltså västgötska för att strö eller strössla) sedan ut det i ett jämnt lager över smeten. Grädda mitt i ugnen, i 200 grader, i ca 15 minuter.
Låt kakan svalna lite innan du skär den i fyrkantiga bitar. Den går förstås utmärkt att frysa. Riktigt god även halvfrusen, om jag minns rätt... :)
Halvfrusen ..... jo jag är övertygad om att du kommer ihåg rätt. Du hade inte särskilt långt till frysboxen.............
SvaraRaderaNej, det var väl så... :)
Radera