Förra månadens tema på Söta saker var lättlagat och det kom in så många härliga recept på lättgjorda godsaker.
Ett som jag fastnade för var Lindas skrabbelucker. Sådana brukade mamma göra i plättjärnet när jag var liten, men jag vill minnas att vi kallade dem skrabbelusker. Jag var förstås tvungen att grädda en omgång, för att se om de verkligen är så goda som jag minns...
...och jo, precis så goda är de! Jag valde att inte vända dem i strösocker, utan hade bara smarrig sylt till.
Lätta att göra och himla goda!
Skrabbelucker har jag aldrig hört talas om, vi gjorde dock Krabbelurer jämt förr och åt med gräddfilsröra med rom, rödlök och räkor. Mums! :)
SvaraRaderaJo, det lär ska vara samma sak, Rebecca. Kärt barn har många namn verkar det som. Det beror väl på vilken världsände man kommer från... :)
SvaraRaderaskrabbelucker heter det...hihii
SvaraRaderamen här i bohuslän heter det krabbelurer har jag lärt mig & dom ska ätas med mängder av smör på ...inget för mig men gärna med sylt & socker, kanske kanel vore gott på oxå.
vad mumsigt det lät med gräddfilsröra på, det måste testas...
Kram Nilla