söndag 17 april 2011

Hoppig hippa

Jo tack, jag kom i säng halv tre, så nog blev gårdagens möhippa en hit.
Blivande bruden Alex hade spaat med fyra vänner på morgonen och fick sedan sina kläder utbytta mot en vacker stass i rosa och leopardmönstrat. Vi övriga slöt upp på restaurang Grappa vid St Eriksplan och tillsammans åt vi en härlig italiensk lunch med rosa bubbel till.
Sedan fick Alex en massa harmlösa uppdrag av oss, som hon började utföra i tunnelbanan på väg till Hötorget. Det första uppdraget var att hålla handen med en okänd man i tre minuter och kallprata under tiden. Bruden klev rakt fram till första bästa yngling på tunnelbanetåget och frågade om han ville hålla handen. Och han sa ja! Och runtomkring stod 13 fnittriga tjejer i cocktailklänningar... :)
Han var helt klart dagens höjdare, för när tiden nästan var klar, sa han att han egentligen inte var en hålla-handen-kille, men att det kändes som ett "once in a lifetime moment" och det kunde han inte missa. Och så när allt var klart fick Alex också nävehälsa på killens mamma, som satt bredvid. :D
Efter en massa andra, väl utförda uppdrag tog vi oss hem till P, en av tjejerna i gänget, för att få en lektion i magdans! Åh, det var så himla roligt! Och svettigt! Idag känner jag att jag har träningsvärk på lite udda ställen...
Vi blev kvar hos P och tog det lugnt ett tag, eller ja, tjattrade en hel massa, för att vara helt ärlig. Och drack mer rosa bubbel. Under tiden tillagades en hysteriskt god citronkyckling med marockansk morotssallad. Det var så många olika smaker som smälte ihop i munnen på en, så det blev alldeles omöjligt att koncentrera sig på något annat än att äta. Det ska helt klart tillagas även i vårt kök!
När vi hade hämtat oss från denna smakupplevelse, var det dags för dessert. Mitt ansvarsområde. (En sån överraskning, va?) Jag bjöd på chokladformar, som jag hittat receptet till för många år sedan i en folder från Arla Köket.
Chokladformar
För fyra portioner smälter du 75 gram smör och drar från värmen. Rör ner 100 gram mörk choklad i bitar och rör tills allt har smält. I en bunke vispar du 2 ägg med 1 dl socker lite pösigt och sedan rör du i chokladsmöret och blandar väl. Skvätt i lite apelsinlikör eller liknande om du vill. Häll sedan smeten i fyra ugnsfasta portionsformar och grädda ungefär 8 minuter mitt i ugnen i 225 grader. Smeten ska fortfarande vara rinnig i mitten. Låt svalna eller kallna helt. Voila! Vääärldens enklaste! Och attans god.
Jag siktade lite florsocker över och hyvlade lite chokladflagor på topp. Till detta fick den som ville, ta hallon och lättvispad grädde. "Skrap, skrap" lät det från alla små skålar...

(Oj oj oj, vilken mästerfotograf jag blir med lite rosa bubbel i kroppen...!)

Sen blev vi sittande kvar och fnittrade, jäääste lite, skrattade hysteriskt och lyckades faktiskt få in en och annan allvarlig diskussion, innan klockan blev efter midnatt och det blev tal om utgång. "Snark" sa jag och tänkte sätta mig på tåget hem. Missade förstås ett med fem minuter, nästa tåg var inställt och det tåg jag väl åkte med blev försenat på grund av en polisinsats vid en av tågstationerna. Hilfe my God! Tog nästan två timmar istället för trettio minuter att ta mig hem. Jag skulle ju lika gärna ha kunnat gå med ut...! Men, men. Oj, vad skönt jag sov när jag väl kom i säng.

Och idag har jag mått preciiiiis som jag förtjänat. Härligt, med andra ord! Vad trodde du?

1 kommentar:

  1. Åh, möhippa, fasen va kul! Jag ahr aldrig avrit på någon, det är inte s många av mina vänner som har gift sig, mn 2012 är det nog vår tur och då hopaps jag att jag får göra massa bus!

    Vad söt han verkade vara den där u
    ynglingen på tuben :-) Med mamma brevid sig och allt!

    NU är det dags att gå och in och rösta på dig och mig på mammagalan ;-) KRAM

    Sv: :-) Om man läser inlägg riktigt (tyvärr läser folk oftast dom första raderna och ahr synpunkter som egentligen inte ens rör inlägget, suck) så brukar man få känsla av dom coh det fick jag av det, man verkligen kände det!

    SvaraRadera