onsdag 10 oktober 2012

Cheesecake med blåbär

Jag har aldrig bakat cheesecake. Förut.

Jag vet egentligen inte varför, men jag har väl inbillat mig att det är krångligt och tidskrävande.

Så är det inte.

När jag för någon vecka sedan bestämde mig för att göra ett försök kikade jag igenom alla bakböcker och -tidningar efter ett smarrigt recept. Det jag till slut fastnade för var Leilas New York blueberry cheesecake, som finns med i boken One more slice. Jag hade tänkt att följa receptet till punkt och pricka, men så blev det inte. Jag hade inte följt inköpslistan...



Istället för enbart digestivekex i bottnen blev det en blandning av digestive, brago och nåt annat havrigt kex. Funkade perfekt. Kesellan hade jag också glömt, så det fick bli 2 dl creme fraiche och 0,5 dl mer grädde istället. Funkade också perfekt. I övrigt gjorde jag precis enligt receptet.


Varför har jag aldrig gjort cheescake förut?  Det är ju enkelt och ljuvligt gott! Min lilla kaka sprack på ytan, men det var nog för att jag var för snabb att ta bort kanten på formen, eller så har det med kesellabristen att göra... Jag får väl se nästa gång. :)

 

1 kommentar:

  1. Det gjorde inget att du inte följde receptet. Den var hur god som helst! mamma

    SvaraRadera