tisdag 15 mars 2011

Månadens sötsak: Hastbullar med hallon och vit choklad

I bloggen Söta saker finns varje månad ett tema "Månadens sötsak", som denna månad ska innehålla frukt. De flesta som är med och gör månadens sötsak verkar vara mat/bakbloggare, men jag kände att jag ville vara med, även om jag bloggar om allt och inget, men däremellan om ätbara ting.

Det är flera år sedan jag hittade grundreceptet i en Buffétidning och bakade dessa snabba muffinsbullar första gången och ibland glömmer jag bort dem, men på sistone har Hugo och jag bakat dem ganska ofta - två gånger förra veckan faktiskt. Sista gången testade jag att stoppa i ett par bitar vit choklad i varje bulle tillsammans med hallonen. Det blev gôrgôtt!

Det bästa med dessa bullar är att det tar ca 15 minuter att göra dem och det blir bara åtta bullar, så det blir inte en massa över. Bara att köra ihop i matberedaren, klicka ut och hyst in i ugnen!





Hastbullar
(8 st)
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
50 g smör, skuret i bitar
0,5 dl honung
1 dl mjölk
1 litet ägg
ca 1 dl hallon (frysta eller färska)
8-16 bitar vit choklad
ägg att pensla med
pärlsocker att strö över
___________
Sätt ugnen på 250 grader. Arbeta snabbt ihop mjöl, bakpulver, smör, honung, mjölk och ägg till en lös degsmet i matberedare. (Var noga med det "lilla ägget" - degen blir gärna blöt annars. Testa att först tillsätta äggulan och ta sedan lite av äggvitan om ägget är stort.)
Klicka ut i åtta bullformar och tryck ner vit choklad och några hallon i varje. Pensla och strö över pärlsocker. Grädda mitt i ugnen i tio minuter. Låt bullarna svalna lite. Sedan är det bara att njuta!
 
I slutet av månaden kommer det att finnas länkar till en massa annat smarrigt fruktigt inne hos Söta saker.

8 kommentarer:

  1. mumsfilibaba.....*smack*
    tackar för tipset, blir perfekt till "Deas" kalas nästa lördag *LER*
    Han önskar sig ett helt kondis så jag har då & göra, det ska vara makroner,dammsugare, negerbollar,glasstårta,kolakakor mm mm & så sist men inte minst en burk Kôrv...hihihii

    härligt att bricanylen hjälper.Så jobbigt när barnen är sjuka ju.

    Näe nu längtar jag sååå in i bänken efter er!! ses vi hos mormor på 85 årsdagen ?
    Kramizzz
    Nilla

    SvaraRadera
  2. Hej! Superbra recept. Har hittat en blogg som innehåller mycket bakat. Den heter kakkalas.se. Kan rekommenderas, den också. Kram mamma

    SvaraRadera
  3. Åh det där såg smarrigt ut! Måste testas!

    Ja England är en liten pärla. Jag har alltid känt en förkärlek till landet, långt innan jag fick barn eller träffade våra vänner där. London lockar inte alls men Manchester och Liverpool ligger mig varmt om hjärtat!

    Maten är skitäcklig. Man kan inte säga nåt annat om det.. Allt är friterat, halvfabrikat och bara äckligt!

    Tack för ditt inlägg i bloggen!
    Kram

    SvaraRadera
  4. Åh vad gott! Det var jättefint med hallon och strösocker i bullarna!

    SvaraRadera
  5. oj så gott de ser ut! Riktiga sommarbullar!

    SvaraRadera
  6. Hej! Jag hittade hit via Söta Saker och vill hemskt gärna prova receptet! Har tyvärr ingen matberedare till hands, har du några tips om hur man gör då? Blanda torra ingrdienser, smula ned smöret osv? (Är lite varsam och föredrar att följa nya recept till punkt innan improvisering.) Tack!

    SvaraRadera
  7. Jia-Ou!

    Va roligt att du vill testa bullarna. Det som är det viktiga är väl att du inte rör för länge...så har du en elvisp är det nog bara att blanda alltihop med degkrokarna så snabbt som möjligt.

    När jag kör i matberedaren är smöret kylskåpskallt, men testa du med rumstempererat smör i bitar om du blandar med visp - jag tror inte att slutresultatet påverkas så mycket.

    Väl klar är smeten något fastare än en vanlig muffinssmet, så vet du om du är på rätt spår. :)

    Lycka till!
    /Jennie

    SvaraRadera
  8. Va roligt med hastbullar :) Såna gjorde jag för flera år sen men tänkte inte på att man kan smaksätta dom så där. Gillar att baka enkla saker och sånt som går fort så de här måste provas. Tack för tipset! // Lotta

    SvaraRadera