tisdag 15 maj 2012

Att rädda en kladdkaka

För ett tag sedan provade jag ett nytt kladdkakerecept, med både kakao och choklad i smeten. Himla smarrigt tänkte jag. In i ugnen i vanlig temperatur och i (det som brukar vara) lagom lång tid. När jag skulle lossa formen satt en bit av kakan fast och lossnade. Skit också tänkte jag, som skulle bjuda på den där kakan. Men det var en sådan liten bit, så det skulle nog gå att fixa ändå.

När jag sedan skulle lyfta upp kakan på ett fat lyckades jag tappa den uppochner på bänken och så gick den sönder ännu mer. Blä! Nu var hälften av "locket" i smulor och kakan såg inte klok ut. Ingen fin bjudkaka inte...

Vad göra?

Det fanns inte tid att baka något nytt och jag ville ju ha något att bjuda på. Så... jag bröt helt sonika sönder resten av kanten runtom hela kakan och la tillbaka bitarna lite halvslarvigt, vispade grädde som jag klickade ut i mitten av kakan och dekorerade med delade jordgubbar.

Resultaten blev ganska fint tycker jag.


Organiserat krackelerad yta istället för en söndrig kaka.



Jag ska kanske tappa kladdkakan nästa gång också... :)

3 kommentarer:

  1. Mycket fint - och väldigt god ;)
    /N

    SvaraRadera
  2. Det ser jätte gott ut! :-)

    Synd att du missar bion :-(

    Kram Annelie

    SvaraRadera