fredag 21 februari 2014

Chokladmuffins med och utan lakrits


I vårt hus är vi tudelade när det gäller lakrits. Jonas och Hugo älskar det - Victor och jag är betydligt mer skeptiska. Det betyder dock inte att lakrits utesluts ur alla bakverk. Nej då, här försöker vi glädja alla! Denna gång i form av en kladdig chokladmuffins med eller utan lakritsbitar.


Chokladlakritsmuffins - ca 12 st

200 gram smör
200 gram mörk choklad (jag använder Marabou's vanliga mörka, inte 70%)
4 ägg
2 dl socker
2,5 dl mjöl
lakritskola efter tycke och smak (t.ex. Kick)

Smält smöret i en kastrull och bryt i chokladen. Ta av kastrullen från värmen och rör tills chokladen har smält. Vispa ihop ägg och socker lätt och blanda ner chokladsmöret. Tillsätt mjölet och rör precis lagom mycket för att smeten ska "gå ihop". Fyll muffinsformar till 2/3 med smet. Klipp/Skär lakritskolan i små bitar och blanda ner 3-5 bitar vardera i några muffins och hoppa över några. Vill du ha lakrits i alla kan du förstås blanda ner småbitarna direkt i bunken.

Grädda mitt i ugnen, 200 grader, i 7-10 minuter. Muffinsen ska helst vara ganska kladdiga inuti. Om man har tålamod att vänta tills de har svalnat eller kallnat helt kommer kladdigheten att komma till sin rätt. Om man saknar tålamod går det bra att äta muffinsen med sked. ;)Inga kommentarer:

Skicka en kommentar